Tuesday, February 23, 2010

Hari Pertama yang Sengal..

Hari ni hari pertama bermulanya kelas selepas seminggu aku fantasia di bulan madu.. PERGHH.. tak boleh belah.. malasnya, YA ALLAH.. hanya TUHAN saja yang tahu.. HUHU.. tapi daku gagahkan juga diri bangun pagi, gosok gigi, mandi-manda, siap-siap di pagi hari untuk pergi ke kelas Dr. Leh tersayang.. HAHA.. sayang ke?? Setelah berkurun lama aku me'monteng'kan diriku ke kelas beliau, masuk-masuk tadi blur sepatah haram apa pun aku tak tahu.. Makanya, selama 2 jam kelas berjalan, aku bersembang, bersenda gurau di belakang bersama temanku merangkap roomateku juga..HEHE..

(AMARAN: JANGAN PRAKTIKKAN DI DEWAN KULIAH/BILIK TUTORIAL ANDA..SEKIAN)


Masuk kelas English pun macam tu juga.. tak habis-habis bersembang.. pot pet pot pet sungguh la makcik sorang ni.. ish..ish..ish.. entah apa yang diceritakan pun tak tahu, 365 hari 365 malam pun belum tentu habis..HAHA.. tadi teacher kiteorang suruh buat latihan grammar, tapi sebenarnya kiteorang dah buat dah minggu lepas dalam kelas. siap dah berbincang jawapan pun. tapi mungkin dia lupa, almaklum lah baru balik gong xi fa cai, HEHE.. mood raya tak habis lagi laa kot..HEHE.. kami pun cakaplah "okay teacher".. HAHAHA.. padahal dah buat dah, tadi buat bodoh ja la.. orang lain pun diam-diam juga.. semuanya dua kali lima saja.. malas.. nasib baik dia tak tengok buku kiteorang, kalau tak alamatnya SOLLAT bergegar la buat 5-10minit akibat amukan teacher..:D

Petangnya pula ada KO-K.. adoi.. sangatlah teramat malas yang terlampau-lampau.. sekali lagi gagahkan diri bangun dari tidur di petang hari.. ohh.. HUHU.. sementara menunggu 'turn' group kiteorang perform, kiteorang pun berlatih laa kat halaman pusat KO-K.. tiba-tiba.. jeng..jeng..jeng... ternampaklah sesuatu terbaring diatas jalan.. ohhh.. accident kah?? kiteorang pun beramai-ramai mengerumuninya.. berlumuran darah?? ohhhh.. alangkah malangnya nasibnya dilanggar lari.. siapa laa punya kerja ni?? tak bertanggungjawab betul. Namun begitu, kami nampak kepalanya yang terkulai-kulai dan jari-jarinya masih bergerak-gerak.. dan sedang dia merangkak ke tepi mencari tempat berteduh, sekali lagi di hadapan mata kami, dia dilanggar tanpa belas kasihan.. OHHH TIDAKKKK!!! kami mengerumuninya sekali lagi, sangatlah tragis keadaannya... isi perut dan biji matanya terkeluar.. tapi tiada siapa yang mampu menolong melainkan melihat saja.. dia pergi begitu saja.. ohhh....sangatlah malang nasibnya.. semoga rohnya dicucuri rahmat..



nota-noti: esok pagi kelas pukul 8 pagi.. ARGGHHH.. T_T~


2 comments:

  1. hehe.. mesti laa kena prihatin dengan keadaan sekeliling.. hehe

    ReplyDelete